AMSTERDAM – Patty Brard mag door haar huurbaas uit haar woning in Amsterdam worden gezet. De rechtbank in de hoofdstad heeft dit deze week besloten.

De diva is al een lange tijd verwikkeld in een hoogopgelopen conflict met haar huisbaas, zo meldt Story. “Het is zo onrechtvaardig. Toen we de flat gingen huren, werd ons van alles beloofd”, zegt Brard in het weekblad.

Volgens Brard zijn de beloftes nooit nagekomen. “Het is echt een zootje. De flat bleek nagenoeg onverhuurbaar.”

Pensioenfonds

De oorzaak ligt volgens de presentatrice bij het pensioenfonds dat eigenaar is van het flatgebouw. Zij zou betrokken zijn geweest bij de bouwfraude. Hierdoor ontstond er leegstand in het complex. Lege flats werden vervolgens verhuurd voor 150 euro per maand.

“Wij betaalden maar liefst 2300 euro per maand. Het ergste is echter dat de flat er niet meer uitziet”, vertelt de actrice aan Story.

40 procent

Toen Antoine en Patty besloten om nog maar 40 procent van de huur te betalen, trok de huurbaas aan de bel. Brard vertikte het echter om de rest van de huur te betalen, waarna de verhuurder de rechter heeft ingeschakeld.

De rechter heeft de verhurende partij in het gelijk gesteld en bepaald dat zij voor het eind van het jaar de woning moeten hebben verlaten. Brard heeft inmiddels het nog openstaande huurbedrag overgemaakt naar haar huurbaas.

Droomhuis

Op dit moment wordt er gewerkt aan de bouw van het droomhuis van Patty en Antoine. Dit huis in Amstelveen zal echter dit jaar nog niet klaar zijn, omdat er gif is gevonden op de bouwgrond. Het stel is daarom genoodzaakt voor de tussentijd een andere woning te zoeken.