AMSTERDAM - "Geertje keert niet terug." Met die woorden maakte Gerard Joling woensdag een einde aan maandenlang speculeren of hij zich opnieuw bij de Toppers gaat voegen. In de ochtendshow van Edwin Evers zei Joling stellig dat dit niet gaat gebeuren.

"Volgend jaar moet mijn eigen feestje worden", legde Joling uit. De 'Ticket to the tropics'-zanger zit volgend jaar 25 in het vak en maakt dan al dertig jaar plaatjes.

"Het moet mijn eigen feestje zijn, ik wil zelf het land door. Ik moet het gewoon niet doen", zei de 49-jarige Joling over een eventuele terugkeer naar de Toppers.

Roddelkoning Evert Santegoeds beweerde eerder in de ochtendshow van Radio 538 dat Joling in eerste instantie zich bij René Froger en Jeroen van der Boom voegt. De zanger zou een aardig bedrag en eigen blok voor zijn jubileum krijgen in de shows van de Toppers.

Joling sprak de berichten van Santegoeds tegen. "Er zijn voor zover ik weet geen gesprekken geweest tussen mijn manager en Benno de Leeuw, de manager van de Toppers", zei de zanger.

Geloofwaardigheid

Een andere reden om niet terug te keren, is Jolings geloofwaardigheid. "Je kunt niet eerst met gierende banden weg en een jaar later weer terugkeren."

Joling keerde het zangtrio eind vorig jaar de rug toe na verschillende conflicten met Gordon. Gordon stapte vorige week woensdag op na vele geruchten over een al dan niet gedwongen vertrek.

Joling heeft wel een oplossing voor het personeelsprobleem bij de Toppers. "Gordon komt gewoon weer terug. Hij heeft de beslissing om op te stappen zo overhaast genomen. Het zou me niets verbazen als hij er straks weer bij is."

Als reserve wijst Joling volkszanger Frans Bauer aan. "En Paul de Leeuw en Wolter Kroes komen ook langs voor een liedje. De Toppers hebben me helemaal niet nodig."