AMSTERDAM - Het artiestenbureau van Marco Borsato is zo goed als failliet. Dat schrijft de zanger op zijn website. The Entertainment Group (TEG) heeft dinsdag uitstel van betaling aangevraagd.

Het nieuws over de aanstaande ondergang van het bedrijf wordt in de loop van de dag bekendgemaakt aan het personeel van TEG.

Ross

De ruim zestigduizend mensen die een kaartje hebben gekocht voor de Symphonica in Rosso-concerten van Diana Ross, moeten vrezen voor hun geld, zo schrijft Borsato. Door het nakende faillissement staat het doorgaan van deze optredens op losse schroeven.

Grote namen als Marco Borsato zelf, Ilse de Lange en Guus Meeuwis zijn verbonden aan TEG.

Guus Meeuwis

Meeuwis is ziek van de verwikkelingen rond The Entertainment Group, het bedrijf waar hij bij aangesloten is.

De zanger schrijft dinsdag op zijn website dat hij er zeven jaar met veel plezier deel van heeft uitgemaakt. The Entertainment Group (TEG) vraagt dinsdag surseance van betaling aan.

Meeuwis spreekt van een ''prachtig mooi bedrijf''. ''Ik heb er veel vrienden gemaakt en veel hoogtepunten beleefd.''

Merk

De zanger laat eveneens weten dat al zijn concerten zullen doorgaan, zowel de theatertournee als de Groots met een Zachte G-concerten en alle live-optredens.

Guus Meeuwis is een van de artiesten die TEG begeleidt en als merk neerzet. Het productiebedrijf van Marco Borsato heeft ook belangen in andere artiestenbureaus, zodat het nog meer artiesten aan zich heeft gebonden.