AMSTERDAM - Gordon ziet nu spoken achter elke boom.

Dat zegt manager Benno de Leeuw van de Toppers in een gezamenlijke reactie van de manager en de twee overgebleven Toppers René Froger en Jeroen van der Boom op het vertrek van de blonde krullenbol uit het zangtrio.

Gordon kondigde woensdag aan de Toppers te verlaten, na aanhoudende geruchten dat hij er uit zou worden gezet. In de radioshow van Giel Beelen zei de blonde krullenbol donderdag dat hij zeker weet dat Gerard Joling zijn plek gaat innemen.

Hierover zouden achter zijn rug om al maanden geleden afspraken zijn gemaakt.

Oprechtheid

De Leeuw laat weten dat hij enkele weken geleden een gesprek heeft gehad met Gordon. In het gesprek zou de blonde zanger duidelijk zijn gemaakt dat er nog geen andere artiesten benaderd zouden zijn om de plaats van Gordon in te nemen.

"Na het gesprek heeft hij mij aangegeven overtuigd te zijn van mijn oprechtheid. Dit is dan weer een vreemde wending", zegt de manager.

Beide partijen zouden volgens mede-Toppers René Froger en Jeroen van der Boom gaan bekijken of en hoe ze eventueel met elkaar door zouden willen.

Telefonisch contact

Van der Boom zou na het gesprek diverse malen telefonisch contact hebben gehad met Gordon, waarin hij aangaf dat er geen sprake is van kwade opzet. Zou dat wel het geval zijn, dan zou ook Van der Boom zeer teleurgesteld zijn.

De Leeuw denkt dat de aanhoudende insinuaties rondom het vertrek van Gordon 'en de zeker niet altijd terechte negativiteit rondom zijn persoon' hem waarschijnlijk hebben doen besluiten de handdoek in de ring te gooien.

"Het bericht van gisteren kwam voor zowel mij als René en Jeroen als een volkomen verrassing. De afspraak was immers dat beide partijen eens rustig na zouden gaan denken en dan wederom overleg zouden hebben."

Toppers Concert 2010

De komende weken gaat de Leeuw samen met de twee overgebleven Toppers rustig praten over een mogelijke vervanger. "Dat er een Toppers in Concert 2010 komt, staat voor mij als een paal boven water", zegt De Leeuw. "In welke samenstelling zal de komende weken duidelijk worden."