AMSTERDAM - Gordon weet zeker dat Gerard Joling zijn plek gaat innemen bij de Toppers. Achter zijn rug om zou de zaak al maanden geleden afgesproken zijn, verklaarde hij in de radioshow van Giel Beelen.

Joling zou dit nieuws eruit geflapt hebben in beschonken toestand tijdens zijn verblijf in Ibiza. Gordon voelt dat hij het slachtoffer is geworden van een 'schijnheilig spel'.

Joling, die vorig jaar uit de Toppers stapte vanwege de spanningen tussen hem en Gordon, zou zijn benaderd om Gordon op te volgen, maar liet zich woensdag nog niet uit over een eventuele terugkeer.

"Maar zeg nooit nooit", verklaarde Jolings manager. "Verder is het afwachten, je weet nooit met wat voor leuk voorstel ze komen."

Vacature

Toppers-manager Benno de Leeuw ontkent dat Joling is gevraagd om de vacature op te vullen. "We hebben Gerard nooit benaderd, er is geen enkele artiest benaderd om Gordon op te volgen", zo zei hij.

"Volgende week gaan we met Jeroen en René om de tafel zitten", zegt Benno de Leeuw. "Dan gaan we een lijstje met gegadigden maken."

Signalen

Het vertrek van Gordon kwam niet helemaal als een donderslag bij heldere hemel. De laatste weken werd veel gespeculeerd over een mogelijk gedwongen vertrek van de blonde zanger. Als het aan Gordon zou liggen dan was hij ook gebleven maar door de 'continue signalen over dat er wat op handen is' besloot de zanger de eer aan zichzelf te houden en op te stappen.

"Ik en Jeroen zijn flink in de maling genomen", zei Gordon, die geen goed woord overheeft voor mede-Topper René Froger.

Froger vertelde woensdagavond in RTL Boulevard dat het vertrek van Gordon als een complete verrassing kwam. Gordon gelooft niets van deze reactie. "Ik was onder de indruk van het schijnheilige spel dat er wordt gespeeld", vertelde Gordon.

Opgelucht

Ondanks het feit dat Gordon zich gedwongen voelde om af te zwaaien bij de Toppers is hij niet van plan om huilend in een hoekje te gaan zitten. "Toen ik vanochtend wakker werd was ik opgelucht. Er is zoveel meer."