AMSTERDAM – Actrice Diane Kruger, die momenteel een hoofdrol speelt in de nieuwste film van Quentin Tarantino, voelde zich erg bekeken door de regisseur.

“Ik voelde me echt door hem bekeken – op de juiste manier. Niet zo van: je bent een mooie vrouw of je draagt zulke mooie kleren, maar vanwege mijn spel”, aldus de actrice uit ‘Inglorious Basterds’ in een interview met de Glamour.

De van oorsprong Duitse actrice heeft dan ook meer zelfvertrouwen gekregen door het werken met de wereldberoemde regisseur. “Ik heb het gevoel dat Quentin deuren bij me heeft geopend waarvan ik niet wist dat ik ze in me had. Hij heeft me vertrouwen gegeven, vleugels.”

Onervaren

De actrice werkte in de film voor de tweede keer samen met Brad Pitt, naast wie ze ook speelde in ‘Troy’. “Ik ben heel blij met deze hernieuwde kennismaking, vooral omdat ik zo onervaren was tijdens ‘Troy’”, zo zegt ze in het interview.

Kruger onthult verder dat ze is gaan acteren omdat ze veel problemen had. “Ik was een getroubleerd meisje, ik had veel woede in me.”

Vader

Een deel van de problemen komen door haar vader, die alcoholist is. “Ik heb als tiener veel dingen meegemaakt waarvan ik niet wist hoe ik ermee om moest gaan. Acteren is voor mij echt de beste therapie geweest.”

De 33-jarige actrice speelt momenteel ook een rol in de film ‘Mr. Nobody’. Ze heeft een relatie met collega-acteur Joshua Jackson, bekend uit de serie ‘Dawson’s Creek’.