AMSTERDAM - Een journalist is dinsdag tijdens de persconferentie met George Clooney op het filmfestival in Venetië uit de kleren gegaan. "Ik ben homo, George", zei de man voordat hij zich van zijn kleren ontdeed. "En ik denk dat ik verliefd op je ben."

"Het is altijd genant als je de sprong waagt en hij pakt niet goed uit. Maar je stropdas ziet er goed uit. Blijf hier, we komen bij je terug. Er is een ambulance onderweg", grapte de 48-jarige Hollywoodacteur.

De onbekende journalist mocht daarop geen reactie meer geven. Beveiligingsmannen namen zijn microfoon en perskaart af.

De persconferentie bleek sowieso een dolle boel. Eerder al kreeg Clooney een aantal grappige vragen over zijn privéleven voorgeschoteld. Zo vroeg een journalist of de acteur verliefd zou kunnen worden op een man.

Daarop grapte Clooney over zijn relatie met de regisseur van zijn laatste film, Grant Heslov. "Grant en ik wilden hier eigenlijk onze huwelijksplannen aankondigen."

Geliefde

Clooney promoot op het filmfestival zijn laatste film 'The Men Who Stare at Goats'. Zijn nieuwe geliefde, de Italiaanse actrice/tv-presentatrice Elisabetta Canalis (30), wijkt daarbij niet van zijn zij. Het stel is al een aantal maanden samen, maar tot nu toe werden ze zelden samen gezien.

George Clooney in Venetië