AMSTERDAM - Weer rumoer rondom de Toppers. Volgens ingewijden is het nu zeker dat Gordon vertrekt. De zanger past volgens zijn collega-Topper en bedenker van het concept René Froger niet meer in het plaatje. Gordon zelf ontkent dat hij eruit ligt.

Het liefst zou Froger willen dat Gordon zelf zijn biezen pakt, maar als dat niet gebeurt wordt hij uit de groep gezet.

De bom zou al zijn gebarsten tijdens de deelname aan het Songfestival in Moskou. Daar zou Gordon zich hebben misdragen in het hotel op een manier die bij Froger in het verkeerde keelgat schoot.

De Toppers moeten een familiaal, gezellig karakter hebben en Gordon past daar volgens Froger niet meer in, weet de bron woensdag in De Telegraaf.

Charmeoffensief

Gordon zelf was de laatste tijd net begonnen aan een charmeoffensief, maar dat komt naar verluidt te laat. Gordon, die eerder zei zich te beraden op zijn toekomst bij de Toppers, staat zelf niet te springen om een vertrek. Daarom zou de situatie op de spits worden gedreven.

Ook woensdag ontkent Gordon weer dat hij eruit ligt. "Er is geen sprake van een vertrek", laat hij via zijn woordvoerder weten. "Het is allemaal onzin. Het is al maandenlang hetzelfde verhaal. Met manager Benno is twee weken geleden alles uitgesproken."

Gerard Joling

Volgens de ingewijden is het vertrek echter zeker, en zou ex-topper Gerard Joling in beeld zijn om het gat van Gordon te vullen. Joling reageert vooralsnog huiverig voor dat plan.

Er zou wel al met zijn management zijn gesproken, maar Joling noemt het oncollegiaal om Gordon te vervangen. "Ik ben geen aasgier", zegt hij in de krant. Toch sluit hij niets uit. "Het hangt allemaal van de omstandigheden af."

Solocarrière

Of Jeroen van der Boom, die eerder Jolings plek overnam, bij de Toppers blijft is nog de vraag. "Ik ben heel druk met mijn solocarrière. Ik wacht het gewoon af."