AMSTERDAM – Louise Schiffmacher is behoorlijk ziek. De vrouw van de bekende tatoeëerder Henk Schiffmacher lijdt al enkele maanden aan Hepatitis C.

Dit vertelt Schiffmacher deze week aan Story.

Ze verklaart zich behoorlijk belabberd te voelen en al enkele maanden te worden behandeld met een soort chemo die het virus moet uitroeien.

De behandeling heeft helaas niet het gewenste effect gehad en zo staat de 43-jarige voor nog zo’n 40 behandelingen legt Schiffmacher uit. “Een enorme domper, want die behandelingen zijn echt vreselijk.”

Virus

Hoe Louise het virus heeft opgelopen is voor haar niet duidelijk. “Hepatitis C krijg je door besmetting. Dat kan via een bloedtransfusie of via besmette naalden. Maar ook via tatoeages. En daar heb ik er natuurlijk wel genoeg van. Ik zou echt niet weten waar en van wie ik het ooit opgelopen heb.”

Schiffmacher zal verder worden behandeld met het middel interferon, maar de genezingskans is niet bijster groot, “slechts een vijfde tot een kwart van alle patiënten geneest daarmee.” Een chemokuur is de volgende optie.

Louise probeert positief te blijven en een reisje naar het Grieke eiland Simi is dan ook een prettige afwisseling.

Haar man Henk Schiffmacher zal zaterdag in Griekenland het huwelijk van Manuela Kemp en haar vriend Tjerk Lammers voltrekken en Louise zal daarbij aanwezig zijn. “Het is er zonnig en dik in de dertig graden. Ik kan nu wel een kleurtje gebruiken...”, aldus Schiffmacher.