AMSTERDAM - Het lijkt erop dat Amy Winehouse weer in haar oude gewoontes aan het vervallen is. Haar vader Mitch Winehouse is ziek van bezorgdheid, nadat hij zijn dochter met ex-lief Blake Fielder-Civil in bed betrapte.

Mitch kwam polshoogte nemen bij zijn dochters woning, nadat een veiligheidsmedewerker hem liet weten dat Blake bij Amy thuis zat. Eenmaal aangekomen bij zijn dochters huis, gooide hij Blake er hardhandig uit.

Een bron vertelt in de Britse tabloid The Sun dat de 58-jarige Mitch woedend was toen hij Blake in Amy's huis aantrof. Mitch zou hem niet geslagen hebben, maar naar verluidt uitte hij wel bedreigingen aan het adres van Amy's ex-man.

"Hij kan gewoon niet geloven dat Blake zich weer in het leven van zijn dochter heeft gewurmd", aldus de bron.

Mishandeling

Blake kwam recentelijk vrij, nadat hij een gevangenisstraf had uitgezeten wegens mishandeling en belemmering van de rechtsgang. Tijdens de periode dat hij vastzat probeerde Amy zo goed en kwaad als het ging haar leven weer op de rails te krijgen.

Haar ouders waren in die periode een grote steun voor haar. Zij zorgden er onder meer voor dat Amy in een andere wijk kwam te wonen, ver van alle verleidingen.

Drugs

In een openhartige documentaire liet Mitch onlangs nog weten dat Blake een vreselijke invloed op Amy heeft. Zo zou zij door hem aan de drugs en drank zijn geraakt. "Ze maken elkaar nog eens af als ze weer bij elkaar zouden komen", zei de bezorgde vader in de documentaire.

Amy en Blake trouwden in 2007 in het geheim in Miami. Vorige maand scheidde het paar.