AMSTERDAM - Lady Gaga weet wel hoe je aandacht moet genereren. Was ze eerst nog volop in het nieuws vanwege alle geruchten rondom haar geslacht; nu haalt de popster de media met haar buitensporige drugsgebruik. In een interview biecht ze namelijk op 'zakken cocaïne' te hebben gebruikt.

In een vraaggesprek met de Britse krant The Guardian onthult Lady Gaga het geheim achter haar creativiteit. "Ik luisterde altijd naar 'Never Enough' van The Cure als ik coke snoof", bekent de artieste.

"Ik zette het nummer op repeat terwijl ik zakken cocaïne naar binnen snoof. Aanvankelijk dacht ik niet dat er iets mis met me was, totdat mijn vrienden langskwamen en vroegen: 'Doe je dit in je eentje?' Uhm, ja, ik en mijn spiegel."

In het interview onthult Lady Gaga verder dat ze in het verleden depressief was en vaak in de kroeg te vinden was. Toen ze succes kreeg gooide ze het roer om.

Geslacht

Onlangs was de muzikante nog volop in het nieuws nadat er in de media hevig gespeculeerd werd over haar geslacht, naar aanleiding van een muziekvideo op internet.

Lady Gaga wakkerde dat vuurtje zelf nog een beetje aan op haar eigen site, maar liet vorige week in een interview duidelijk blijken dat ze de hele discussie maar belachelijk vond. Dat ze er zelf even in meeging was absoluut niet serieus bedoeld, zo benadrukte ze.