AMSTERDAM - Emma Watson wil een zo normaal mogelijk leven leiden, maar dat weerhoudt de Harry Potter-actrice er niet van om per helikopter naar de universiteit te gaan.

Afgelopen weekend begon de 19-jarige actrice aan haar studie literatuur op het prestigieuze Brown University in Providence. Op haar eerste dag arriveerde ze om onbekende redenen per helikopter.

Watson zet haar acteercarrière nu even op een lager pitje, naar eigen zeggen omdat haar hart niet bij acteren ligt, en ze bovendien een normaal leven wil leiden.

Wit shirt

Op foto's is te zien hoe Watson zich mengt onder haar nieuwe mede-studenten. Haar rodeloper-outfits heeft ze ingewisseld voor een simpel wit shirt en een kort spijkerbroekje.

Onlangs liet Watson nog in een interview weten dat ze hoopt dat ze snel te boek staat als 'Emma Watson, de studente uit Groot-Brittannië' in plaats van 'Emma Watson, die in alle Harry Potter-films speelde'.

Hoewel Watson op de universiteit niet anders dan andere studenten behandeld zal worden, heeft de school wel extra veiligheidsmaatregelen genomen vanwege de komst van de tienerster.