AMSTERDAM - Tila Tequila is naar eigen zeggen aangevallen door haar vriend. Shawne Merriman van het American Football team San Diego Chargers zou haar bijna hebben gewurgd.

Dat meldde entertainmentwebsite TMZ.

Na een avondje uit ging het sekssymbool met Shawne mee naar huis. Toen ze vervolgens wilde weggaan zou Merriman haar op gewelddadige wijze hebben geprobeerd tegen te houden.

Tila Tequila, die in Nederland vooral bekend is van de MTV-serie 'A shot at love with Tila Tequila', belde in paniek midden in de nacht de politie.

Ze vertelde dat ze het huis niet kon verlaten. Tila werd door de lokale sheriff naar een lokaal ziekenhuis gebracht en Merriman werd in de boeien geslagen.

Eerder op de avond leek de stemming tussen het koppel nog bijzonder goed. Op foto's op de site van TMZ is te zien hoe Tila lapdances geeft aan haar vriend.

Beschuldigingen

De advocaat van Merriman ontkent alle beschuldigingen en vertelt dat de ster 'behoorlijk dronken' was. Merriman wast zijn handen in onschuld.

Hij beweert dat hij alleen maar wilde dat Tequila, die een paar glaasjes te veel op zou hebben, niet alleen naar huis zou gaan omdat het te gevaarlijk was.

De manager van San Diego Chargers zegt in een verklaring dat hij 'teleurgesteld is dat Shawne Merriman hierbij betrokken is'. Tila Tequila is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.