BRUSSEL - Acht blondines tussen 23 en 33 jaar maken nog kans om de eind juni vertrokken zangeres Kathleen Aerts op te volgen in de Vlaamse meidengroep K3.

In de tv-talentenjacht K2 zoekt K3 zijn nog vijf Nederlandse en drie Vlaamse kanshebbers in de race, die in ieder geval hun blonde haarkleur met elkaar en Kathleen gemeen hebben.

De roodharige Karen Damen en de zwartharige Kristel Verbeke zijn al weken op zoek naar een derde K3-lid. Dat ze uitgerekend acht blondines selecteerden uit de 36 door de jury voorgedragen kandidaten, verbaasde zelfs de uitverkorenen.

Allemaal beweren ze dat ze van nature blond zijn en een enkeling doet haar haarkleur zelfs eer aan.

''Eerlijk gezegd kwam ik er wel heel laat achter dat we allemaal blond zijn'', bekent Josje Huisman uit Amsterdam, danseres bij De Toppers en de jongste van het talentvolle gezelschap.

 Bloedfanatiek

''Kinderen verwachten nu eenmaal dat de opvolgster van Kathleen blond is. We zullen er wel op uitgekozen zijn'', denkt de Vlaamse deelneemster Noa Tamara Opdebeeck (24). Bloedfanatiek is de Antwerpse, want voor de audities had ze maar liefst 120 K3-nummers en bijbehorende choreografieën ingestudeerd.

''Ik ga er volledig voor. Ik heb me zo goed mogelijk voorbereid en ik ben streng voor mezelf'', zegt Noa, die zichzelf dan ook goede kansen toedicht. ''Ik heb mijn concurrenten zitten Googlen. Het zijn sterke tegenkandidaten, maar het schrikt me helemaal niet af.''

Zwanger

Een opvallende deelneemster is ook Kathleen Goossens (33) uit Heist Op Den Berg. De Vlaamse is niet alleen de oudste en naamgenoot van de vertrokken K3-zangeres, maar bovendien zwanger van haar eerste kindje.

Inmiddels kan ze ieder moment bevallen van een zoon, want ze is begin september uitgerekend. Kathleen: ''Dat ik zwanger ben, werkt in mijn voordeel, want ik kan alles beter relativeren en ben daardoor minder zenuwachtig voor wat me nog te wachten staat'', vertelt ze.

Flore Verbiesen-Wittenberg (30) uit Rosmalen is als enige reeds moeder, van twee dochters van twee en vier jaar.

''Mijn oudste dochter vond het heel erg dat Kathleen stopte en vond dat ik haar prima kon opvolgen. Toen heb ik de stoute schoenen maar aangetrokken en dat ik al zover ben, vinden ze thuis natuurlijk hilarisch!''

Onervaren

De relatief onervaren Flore verwacht stevige concurrentie van de professionele musicalacteurs in het gezelschap. De Amsterdamse Anne Deliën (25) speelde al de hoofdrol in Pinokkio. Jacqueline Goedmakers (27) uit Den Bosch werkte jaren in de Efteling, onder anderen als Tika, de dochter van Tita Tovenaar.

En Madelon van der Poel (25) uit Tilburg trad al op in de musicals Anatevka, Fame en Grease. Ze kennen elkaar van de musical- en theateropleiding in Tilburg.

Dat de Hollandse meiden in de meerderheid zijn met vijf tegen drie, lijkt beide kampen niet te deren.

''Eigenlijk is het best een beetje logisch, met ruim 16 miljoen Nederlanders. Ik ga uit van een eerlijke positie'', zegt lerares Anneke Winkelmolen (26) uit Hasselt. Opdebeeck: ''Dat de Vlamingen in de minderheid zijn, is wel leuk zelfs.''