AMSTERDAM - Madonna heeft een bezoekje gebracht aan de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. De popzangeres bezocht het huis van Netanyahu en heeft daar samen met zijn familie kaarsen aangestoken om Sabbat, de joodse rustdag in te luiden.

De zangeres heeft twee uur in het huis van de premier doorgebracht om deel te nemen aan de religieuze ceremonie. De ster liep, met een entourage aan bewakingsmedewerkers, gehuld in een zwart jurkje het huis weer uit.

Hoewel de 51-jarige niet van joodse afkomst is, beweert de zangeres wel een speciale band met Israël en de joodse tradities te hebben.

Zo is de 'Like A Prayer'-zangeres al meer dan tien jaar een fanatiek aanhanger van de mystieke joodse leer Kabbalah en heeft de Hebreeuwse naam Esther aangenomen.

Bedevaartstocht

De popdiva sluit haar Sticky en Sweet wereldtour af met twee concerten in Israël op dinsdag en woensdag. In Tel Aviv klom Madonna op het podium om een show te geven voor vijftigduizend fans.

Madonna stond zestien jaar geleden voor het laatst op de planken in Israël. In de tussentijd bezocht ze het land wel in 2004 en 2005 om daar samen met andere volgers van Kabbalah op bedevaartstocht te gaan.