AMSTERDAM - Presentator Arie Boomsma verlaat per 1 oktober de Evangelische Omroep (EO). Meningsverschillen leidden ertoe dat 'een vruchtbare samenwerking niet langer mogelijk is'.

Dat meldt de EO vrijdag. Directeur van de omroep Arjan Lock zegt het vertrek van Boomsma te betreuren. "Beiden hebben we het verlangen te laten zien dat een leven met God waardevol is. Maar we verschillen van mening over de manier waarop we dat willen en kunnen doen. Dat is jammer."

Boomsma raakte het afgelopen jaar met zijn werkgever in de clinch toen hij schaars gekleed in het blad L'Homo, een homo-uitgave van het tijdschrift Linda poseerde. De EO schorste hem waarop Boomsma openlijk spijt betuigde.

"Ik blijf de EO een warm hart toedragen", laat Boomsma weten. De presentator was onder meer het gezicht van de EO-programma's Ontopic en 40 Dagen Zonder Seks.

Het is nog niet bekend wat de televisiepresentator na 1 oktober gaat doen. Het verhaal doet de ronde dat hij zou overstappen naar de KRO, maar een woordvoerder van die omroep ontkende dat vrijdag.