AMSTERDAM - Marco Borsato lijkt betrokken te zijn geraakt bij een fraudezaak. De zanger was aandeelhouder van een bedrijf dat kleinere mediabedrijven opkocht en vlak voor hun faillissement weer doorverkocht.

Een curator heeft nu 'sterke vermoedens' van faillissementsfraude.

De zanger was, met drie anderen, aandeelhouder van Lab Venture, een dochterbedrijf van Borsato's productiehuis The Entertainment Group.

Het productiehuis moest het grootste entertainmentbedrijf van Nederland worden en daartoe kocht Lab Venture enige kleine mediabedrijven op. Vlak voordat de bedrijfjes failliet gingen, werden ze doorverkocht aan een bakkerijmachinefabriek in Nijverdal.

Dubieus persoon

De fabriek verhuisde van Nijverdal naar Rotterdam, waar het bedrijf zich op papier vestigde op een woonadres. De inboedel van de fabriek en de administratie verdwenen, de directie werd gewisseld en alle aandelen werden weer doorverkocht aan een dubieus persoon.

"Dit alles levert sterke vermoedens van fraude op", zegt curator Glenn Haulussy, die zich bezighoudt met de zaak.

Chaotische situatie

"Op datzelfde adres in Rotterdam bleken heel veel nv's ingeschreven die oorspronkelijk bij The Entertainment Group vandaan komen", vertelt hij. Borsato en de andere drie aandeelhouders, onder wie Ajax-directeur Rik van den Boog, kwamen al eerder in het nieuws door de financieel chaotische situatie bij The Entertainment Group.

De vierde spil in het overnameverhaal, de uiteindelijke opkoper van de bakkerijmachinefabriek met de mediabedrijfjes, is 'een persoon die eerder was betrokken bij frauduleuze zaken', aldus de curator.

In samenwerking met de fiscus start Haulussy nu een onderzoek naar de precieze gang van zaken. "We hopen de komende maanden meer duidelijkheid te krijgen over de situatie", vertelt de curator.

Of Borsato zich ook bezighield met de uitvoerende taken van Lab Venture is niet bekend.