AMSTERDAM - Lady Gaga wil het nu voor eens en altijd duidelijk hebben: ze is géén man. Tijdens een interview met een Australische radiozender ontkende de popster met klem de geruchten dat ze hermafrodiet is.

"Het is een belachelijk gerucht", aldus de 23-jarige muzikante in de 'Matt & Jo Show'. "Het is zo'n domme discussie, dat ik er niet eens op in wil gaan."

Het gerucht over Lady Gaga's geslacht ontstond naar aanleiding van een concertvideo op internet. Tijdens het concert droeg ze een miniscuul rokje en zou er even een mannelijk geslachtsdeel in beeld zijn gekomen.

Vrouw

De popster, die in het echt Stefani Germanotta heet, wakkerde op haar site het vuurtje nog wat extra aan. Zo schreef ze dat ze zowel mannelijke als vrouwelijke genitaliën heeft, maar dat ze zichzelf wel als een vrouw beschouwt."

Ook schreef ze op haar Twitterpagina: "Mijn show ging zo goed gisteravond. Ik moest gewoon naar huis gaan om mijn eigen hermafrodiete piemeltje af te likken."

Grapjes

Die opmerkingen waren niet serieus bedoeld, benadrukt de artieste nog maar eens. "Ik heb er eerder grapjes over gemaakt, maar om er nu over te moeten praten is belachelijk", aldus Lady Gaga in het radiointerview.