AMSTERDAM - In dezelfde week dat Chris Brown voor het eerst over de mishandeling van Rihanna gesproken heeft, doet nu ook zijn moeder Joyce haar verhaal in de media. Zo zegt ze dat haar zoon absoluut niet gewelddadig van aard is. "Hij is altijd mijn kleine engeltje geweest."

In het Amerikaanse tijdschrift People vertelt Joyce Hawkins, die zelf ook ooit slachtoffer van huiselijk geweld was, dat Chris direct naar haar toe kwam nadat hij zijn toenmalige vriendin had gemolesteerd.

"Om hem dat te horen vertellen was het meest pijnlijke moment in mijn leven. Ik zuchtte diep en begreep absoluut niet wat er was voorgevallen." Volgens Joyce had haar zoon het er vreselijk moeilijk mee om het hele verhaal te vertellen. "Ik zag de pijn in zijn gezicht."

Joyce liet haar zoon direct weten dat het vreselijk fout en onacceptabel was wat hij had gedaan. "Ik legde hem uit dat als hij ooit weer zo’n zelfde situatie zag aankomen, hij direct weg moest lopen."

Engeltje

Nog steeds kan Joyce amper geloven wat er gebeurd is. “Ik heb in Chris nooit een gewelddadig persoon gezien, nooit. Hij kent geen geschiedenis van geweld en hij heeft geen strafblad. Hij is altijd mijn kleine engeltje geweest.”

Na de molestatie kwam er direct een einde aan de relatie tussen Chris en Rihanna. Joyce zegt haar nog steeds te missen. “Ik hou van haar. Ze is als een dochter. Ze werd familie van ons. De laatste twee jaar heeft ze de kerstperiodes bij ons doorgebracht.”

Incident

In de televisieshow van Larry King sprak Chris deze week openhartig over het incident. Zo zei de 20-jarige r&b-ster dat hij nog steeds niet weet wat hij er van moet denken.