AMSTERDAM - Mark van Eeuwen is nog niet over de breuk met Lieke van Lexmond heen. Het koppel ging eind mei na een relatie van anderhalf jaar uit elkaar, maar de GTST-acteur kan nog niet met volle teugen van zijn single leven genieten, bekent hij deze week in Flair.

"Dat ik weer vrijgezel ben, zie ik niet echt als een nieuw begin. Ik heb me zeker niet op het vrijgezellenleven gestort. Daar ben ik nog niet aan toe", aldus de 33-jarige Van Eeuwen in het tijdschrift.

"Ik heb een heel bijzondere tijd gehad met Lieke en nog steeds. Want ik zie haar nog heel veel en we gaan goed met elkaar om."

Toch is de acteur ervan overtuigd dat de beslissing om het uit te maken de goede is geweest. "Op dit moment is het beter en het is een beslissing die we echt samen hebben genomen."

Relaties

Van Eeuwen bekent dat Lieke zijn eerste échte vriendin was. "Voor haar heb ik niet echt lange relaties gehad. Zij was de eerste met wie ik dat aandurfde. En ik denk dat het een van de beste dingen is, die me is overkomen. Ook al is het nu dan voorbij."

De acteur wil liever niet ingaan op het hoe en waarom. "Lieke en ik hebben afgesproken er verder niet veel over te praten met anderen. Liefde is zoiets persoonlijks, het is niet belangrijk wat anderen daarvan vinden of denken."

Van Eeuwen is bekend als Jack van Houten in Goede Tijden Slechte Tijden. Vanaf 7 september is hij weer te zien in het nieuwe seizoen van de populaire soapserie.