AMSTERDAM - Gigi Ravelli heeft een imago van sexy blondine, maar in het echte leven staat de GTST-actrice niet als mannenverslindster te boek. "In de liefde ben ik heel ouderwets", bekent de 27-jarige Ravelli in Viva. "Mijn ex was mijn eerste vriend, de enige tot nu toe."

Vorig jaar maakte de actrice het na een relatie van acht jaar uit met haar vriend. "Al enige tijd gingen we onze eigen weg, we waren meer goede vrienden dan geliefden geworden."

Rondscharrelen is weinig voor haar, zegt ze in het tijdschrift. "Volgende week heb ik een date, maar dat vrijblijvende is eigenlijk niets voor mij. En een onenightstand lijkt me helemaal verschrikkelijk. Ik moet eerst wel een emotionele band met een man hebben, iets kunnen delen, voordat ik iets met hem begin."

Beetje gek

Wat Ravelli zoekt in een toekomstige geliefde weet ze wel. "Ik ben toe aan een zorgzame man. Gepassioneerd en een beetje gek - dat ben ik zelf ook. Een man die in zijn eentje met een paard door Patagonië rijdt of de hele dag staat te schilderen, vind ik wel interessant."

Owen Wilson

Vorig jaar had de soapactrice een date met Hollywoodacteur Owen Wilson, een afspraakje dat uiteraard breed uitgemeten werd in de roddelpers. Hoewel Wilson een grote naam is in Hollywood, was Ravelli niet bepaald onder de indruk.

"Ik vond hem niet aantrekkelijk, het is bij dat ene afspraakje in de kroeg gebleven. Stiekem verwachtte ik dat hij me de hele avond zou vermaken me grappen en verhalen, dat hij zou zijn als in zijn films, maar hij wilde vooral rustig praten."

Ravelli denkt ook niet dat de acteur op zoek was naar een serieuze relatie. "Het was een rare avond en half niet zo spannend als sommige denken."