LOS ANGELES - Michael Jackson is vrijdagochtend om kwart voor zeven (Nederlandse tijd) begraven in Los Angeles. Hij is bijgezet in het mausoleum op de begraafplaats.

Bekijk videobeelden van de uitvaart

Zijn vijf broers droegen de kist het mausoleum in. Familie en vrienden van de overleden wereldster woonden de uitvaartdienst bij. Na de dienst werd er een receptie bij een Italiaans restaurant in het nabijgelegen stad Pasadena gehouden.

De familie sprak opnieuw haar dank uit voor de fans van Jackson. ''De familie van Jackson wil opnieuw alle fans van Michael Jackson ter wereld bedanken voor hun massale steun tijdens deze zeer moeilijke tijden.''

Later

De uitvaart begon later dan oorspronkelijk de bedoeling was. De familie van de popster arriveerde ruim een uur later dan gepland, waardoor veel gasten lang moesten wachten.

In een stoet van 26 auto's onder politiebegeleiding kwam de familie aan. Moeder Katherine Jones en de drie kinderen van Jackson waren aanwezig. Ook de broers en zussen van de popster schoven aan. Vader Joe Jackson arriveerde eerder alleen.

Taylor

Bij de ceremonie waren ook veel sterren aanwezig. Elisabeth Taylor, al jaren goed bevriend met Jackson, woonde de dienst bij, net als mensenrechtenactivist Al Sharpton, acteur Macaulay Culkin, zanger Stevie Wonder en komiek Chris Tucker.

De ceremonie was besloten. De circa tweehonderd genodigden zaten naast het mausoleum op witte stoeltjes.

Vooraan stonden foto's van de King of Pop en grote bloemstukken. Grote lampen verlichtten het geheel, dat volgens planning tijdens de zonsondergang had moeten plaatsvinden.

Beelden

De dienst was voor het publiek niet live te volgen. De familie huurde zelf een camerateam in dat de aankomst van de familie bij de begraafplaats vastlegde.

Vlak voordat de kist met het lichaam van de King of Pop werd binnengedragen, werd de echter verbinding verbroken. Daardoor was de dienst alleen te zien op beelden vanuit de lucht. Geluid van de dienst was niet beschikbaar.

Uitvaart Michael Jackson