AMSTERDAM - Artiest Chris Brown gaat de komende maanden auto's wassen, afval opruimen en graffiti verwijderen. Dit in verband met een taakstraf.

De 20-jarige zanger werd vorige week veroordeeld tot onder meer een taakstraf vanwege het mishandelen van zijn vriendin, popzangeres Rihanna.

Brown zal zijn taakstraf uit gaan voeren in de Amerikaanse staat Virginia, waar hij twintig jaar geleden werd geboren. De 'Forever'-zanger arriveerde dinsdag in de staat.

Volgens de politie gaat hij vieze karweitjes uitvoeren tijdens zijn zes maanden durende taakstraf. Brown zal zich in Richmond, vlak bij zijn woning, in een overall hijsen.

Brief

In een brief aan de rechter geeft de politie uitleg over Browns taken. Daarin worden onder meer het wassen van auto's, opruimen van afval, verwijderen van graffiti en schoffelen genoemd.

De politie heeft aangegeven dat ze de artiest in de gaten zullen houden tijdens zijn taakstraf. Mocht Brown extra beveiliging willen dan zal hij dit uit eigen zak moeten betalen.

Naast de taakstraf kreeg de r&b-ster vorige week een contactverbod opgelegd. De komende vijf jaar moet Brown minimaal negentig meter uit Rihanna's buurt blijven. Ook moet hij een jaar lang in therapie voor huiselijk geweld. Brown is van plan die therapie ook in Virginia te gaan volgen.