AMSTERDAM - Bastiaan Ragas is een ander persoon geworden door de dood van zijn broer Roef, nu twee jaar geleden. "Het heeft me enorm veranderd. Al het moeten is weg", zegt de 38-jarige acteur, zanger en musicalster deze maand in Mind Magazine.

Roef Ragas overleed in augustus 2007 op 42-jarige leeftijd aan een hartstilstand. Zijn dood kwam volslagen onverwachts. Hij liet een vrouw (actrice Susan Visser) en twee kinderen achter.

Bastiaan zegt in het tijdschrift nog steeds veel met zijn dood bezig te zijn. "Ik begin me nu pas te realiseren dat er naast het verdriet, de apathie en de verbijstering, nog iets met me is gebeurd: zijn dood heeft me enorm verstild."

Droom

Daarnaast droomt Bastiaan veel over Roef. "Fijne dromen, levensecht, alsof ik hem even ontmoet. In die droom voel ik zijn gezicht en zijn baard. Waarschijnlijk zit ik dan aan mijn eigen gezicht. Natuurlijk mis ik hem weer als ik wakker word, maar toch heb ik die dromen liever wel dan niet."

De weduwe van Roef, actrice Susan Visser (Gooische Vrouwen) liet vorige maand nog in tijdschrift Linda weten twee loodzware jaren achter de rug te hebben. "Ik zit af en toe helemaal op de bodem. De pijn is soms zelfs zo groot dat ik het liefst even niet wil bestaan."