AMSTERDAM - DJ AM is woensdag in besloten kring begraven in Los Angeles. De dj, die geboren werd als Adam Goldstein, werd vrijdag dood aangetroffen in zijn appartement in New York.

Entertainmentzender E! schoot een filmpje waarop te zien is hoe Goldsteins kist naar de begraafplaats wordt gedragen.

Rond drie uur lokale tijd verzamelden de genodigden zich. Zo'n veertig gasten namen afscheid van de bekende dj.

Onder hen waren Blink-182 drummer Travis Barker en acteur Scott Caan. DJ AM is begraven op een gerenommeerde Joodse begraafplaats in Los Angeles. Donderdagavond is er in Hollywood een afscheidsdienst voor de 36-jarige plaatjesdraaier.

Onderzoek

Wat Goldstein fataal is geworden, wordt pas over een paar weken bekend. Het wachten is op de uitslag van een toxicologisch onderzoek.

Volgens bronnen bij de New Yorkse politie zijn pillen in Goldsteins maag aangetroffen. Een pil, een sterke pijnstiller, zou nog in de mond van de dj gelegen hebben. DJ AM heeft een drugsverleden, in zijn appartement werd vrijdag bovendien een crackpijp gevonden.

Feestjes

Over zijn verslavingen maakte de 'celebrity-dj', die mocht draaien bij feestjes van de Hollywood-sterren, een realityshow voor MTV. De muziekzender zou 'Gone too far' vanaf 5 oktober uit gaan zenden, maar zegt nog niet te weten wat er met de opnamen gaat gebeuren.

Erfgenaam

Goldstein heeft zijn laatste wensen nooit vast laten leggen in een testament. De dj was niet getrouwd en had geen kinderen, zijn moeder is de enige erfgenaam. DJ AMs erfenis wordt volgens entertainmentwebsite TMZ geschat op één miljoen dollar (bijna zevenhonderdduizend euro).

Een rechter heeft zijn moeder woensdag benoemd tot tijdelijk beheerder, zodat zij onder meer de rechtszaak na het vliegtuigongeluk van vorig jaar uit haar zoons naam af kan handelen.

Vliegtuigongeluk

In september raakten DJ AM en Travis Barker zwaargewond bij een vliegtuigongeluk. Het toestel schoot van de startbaan en vloog op een naastgelegen weg in brand. Vier inzittenden kwamen om het leven, alleen de artiesten overleefden het ongeval.

Goldstein wilde een schadevergoeding van twintig miljoen dollar (bijna veertien miljoen euro). Zijn advocaten werkten aan een schikking.