AMSTERDAM - Jorinde Moll is haar wilde haren kwijt. “Mijn man heeft me getemd”, zegt de 38-jarige presentatrice in het nieuwe nummer van Grazia.

Waar ze eerst, naar eigen zeggen, een ‘doorgesnoven en dronken lor’, zou zijn geweest, is ze nu een keurige huisvrouw en ‘fulltime’ moeder van haar dochtertje Loubna, vertelt ze in het weekblad.

De grote omwenteling zou te danken zijn aan haar man Chalid, die ze in 2004 ontmoette. Al vrij snel moesten ze een pauze inlassen.

“Hij was niet meer zeker over mij. In elke zin die ik zei, kwam wel het woord fuck voor, ik was elke dag high van een joint, kortom: ik was wat ongeraffineerd. “

Breuk

Maar sinds die breuk is ze heel erg veranderd: “Nu let ik heel erg op mijn woorden. Dat is iets waardoor ik merk dat ik ouder en verantwoordelijk ben geworden.”

Toch is ze altijd een beetje ‘straat’ gebleven. Ze ging in haar jeugd veel om met Marokkanen. En vanwege haar multiculturele achtergrond heeft ze zichzelf een rare mix van accenten aangemeten.

“Als ik mezelf terugzag op tv, hoorde ik mezelf soms met een licht Marokkaans accent praten (…) Daarbij is mijn vader Surinaams en heb ik broers en zussen die niet, zoals ik, half, maar vol Surinaams zijn en met een Surinaams accent praten.”

Rollende ‘r’

En dat terwijl ze in Amstelveen is opgegroeid met hockey, ballet en de rollende ‘r’. In de puberteit ging ze zichzelf daar tegen afzetten. Liever gaat ze nu weer terug naar dat accent uit haar jeugd.

Spijt is haar niet onbekend. Opvallend genoeg niet over haar jeugd, maar over een vermeende zangcarrière.

“Toen ik op mijn achttiende in een bar druk aan het zingen en dansen was, kwam er een scout van EMI uit Londen naar me toe: Of ik niet een zangcarrière wilde? Nee man, ik kan helemaal niet zingen!”