AMSTERDAM - Adam Curry heeft gezien hoe zijn vriendin Micky Hoogendijk afscheid moest nemen van haar moeder. Gine Frankot heeft donderdagnacht haar laatste adem uitgeblazen. "Het was een privilege om hier bij te zijn", vertelde de duidelijk geëmotioneerde Curry.

Curry vindt het ontzettend triest en verdrietig maar is tegelijkertijd blij dat Hoogendijk op tijd bij het sterfbed van haar moeder kon zijn. Frankot leed al langer aan een nieraandoening en was ernstig ziek. Toen de situatie acuut werd, vloog de actrice vanuit San Franciso naar Nederland.

De liefde die de 44-jarige zag tussen dochter en moeder vond hij 'ontroerend'. Zelf heeft hij drie jaar geleden zijn moeder verloren dus hij kan zich naar eigen zeggen herkennen in het gevoel.

Momenteel gooit Curry alles in de strijd om zijn kersverse vriendin bij te staan. "Ik doe wat ik kan om Micky te steunen, want ze heeft me nodig".

Verdriet

Drie maanden geleden zette Adam Curry zijn vrouw Patricia Paay aan de kant voor Micky Hoogendijk. Paay reageerde verongelijkt op het verdriet van haar voormalige geliefde. "Hij kent haar helemaal niet", merkte Paay nuchter op.