AMSTERDAM - De vrijdag overleden DJ AM heeft geen zelfmoord gepleegd. De 36-jarige dj zou per ongeluk een overdosis hebben genomen en daaraan zijn gestorven, meldt entertainmentsite TMZ.

Bovendien zou DJ AM, die geboren werd als Adam Goldstein, afhankelijk zijn geweest van Xanax en andere benzodiazepinen, medicijnen die rustgevend werken en angstgevoelens verminderen.

Dat vertellen bronnen die direct betrokken zijn bij het onderzoek naar de dood van Goldstein aan TMZ.

Het was al bekend dat de politie een crackpijp en medicijnen in de woning had gevonden. De dj vertelde eerder openlijk over zijn verslavingen aan cocaïne, extacy en andere drugs, maar zou al negen jaar clean zijn.

Angst

Na een vliegtuigongeluk in september 2008 zou Goldstein zich volgens de bronnen angstig hebben gedragen. Om deze angst te verlichten begonnen artsen Xanax en andere medicatie voor te schrijven. Dit zou ervoor gezorgd hebben dat de dj ook weer andere drugs ging gebruiken.

Bij het ongeluk schoof een privévliegtuigje in Columbia in South Carolina van de startbaan en vloog in brand. Goldstein en zijn muziekvriend Travis Barker, drummer van Blink 182, waren de enige overlevenden.

De twee hielden wel brandwonden over aan het ongeluk. Vier anderen vonden de dood. Later vertelde Goldstein dat hij een posttraumatische stressstoornis overhield aan het ongeluk.
TMZ meldt verder dat de dood van Goldstein niets te maken heeft met de recente breuk tussen hem en Hayley Wood.