AMSTERDAM - Actrice Katherine Heigl heeft zaterdag een babyshower georganiseerd voor haar collega Ellen Pompeo. De twee spelen samen in de serie Grey's Anatomy.

De komst van de baby werd volgens het Amerikaanse tijdschrift People gevierd in het appartement van Heigl in Los Angeles, samen met andere actrices uit de ziekenhuisserie.

Het babyfeestje zou zijn gegeven in de achtertuin van Heigl, die in de serie de rol vertolkt van Dr. Isobel 'Izzie' Stevens. De actrice had vijfentwintig vriendinnen uitgenodigd.

De moeder in spé werd overladen met cadeautjes. Eerder die dag was Pompeo al gespot met haar vriendin Nicole Richie, die momenteel ook in verwachting is.

Verbouwing

Pompeo, Meredith Grey in de ziekenhuisserie, en haar man Chris Ivery verwachten hun dochter in oktober. De 39-jarige actrice en de 41-jarige muziekproducer trouwden in november 2007 in New York.

Ze hadden elkaar in 2003 ontmoet in een supermarkt en kregen zes maanden na die ontmoeting een relatie. Pompeo vermindert echter geen vaart door haar opbollende buik.

Als ze niet druk bezig is met de opnames van Greys Anatomy probeert ze haar zwangerschapskilo's in bedwang te houden in de sportschool. Ook is het nieuwe koppel bezig met de verbouwing van hun stulpje.