AMSTERDAM - Het is nog onduidelijk waaraan DJ AM is overleden. Autopsie heeft geen uitsluitsel gegeven over de doodsoorzaak. Er moeten meer testen worden gedaan, liet een woordvoerder van de 36-jarige dj weten.

De dj, die werd geboren als Adam Goldstein, werd vrijdag dood aangetroffen in zijn appartement in New York. De politie vond een crackpijp en medicijnen in de woning. De dj had eerder openlijk verteld over zijn verslavingen aan cocaïne, extacy en andere drugs, maar zou al negen jaar clean zijn.

In oktober stond de reality tv-show Gone Too Far van MTV op de rol voor Goldstein. In dit programma wilde hij drugsverslaafden en hun familieleden informeren over drugs. Hij heeft zelf 'verschrikkelijke' herinneringen aan zijn verslaving.

Goldstein wist een paar jaar geleden naam te maken als dj. Hij trad op tijdens concerten, in clubs en exclusieve Hollywoodfeestjes.

Mandy Moore

In zijn vrije tijd wist hij ook aandacht op zich te vestigen. De dj had een relatie met actrice Mandy Moore en Nicole Richie, de dochter van zanger Lionel Richie.

Moore reageerde geschokt op het overlijden van Goldstein en liet weten dat haar 'hart is gebroken'. "Dat ik hem ontzettend ga missen zou een understatement zijn", zei de actrice.

Ook andere Amerikaanse sterren reageerden ontdaan. Paris Hilton, goede vriendin van Nicole Richie, laat via Twitter weten dat ze 'geschokt' is. Ook Lindsay Lohan is ondersteboven van het slechte nieuws. "Ik kan het niet geloven. Waarom? Waarom?", schreef de actrice op de netwerksite.

Vliegtuigongeluk

De dj zou het erg moeilijk hebben gehad met de verwerking van het vliegtuigongeluk waarbij hij in september betrokken raakte. Een privévliegtuigje schoof in Columbia in South Carolina van de startbaan en vloog in brand. Goldstein en zijn muziekvriend Travis Barker, drummer van Blink 182, waren de enige overlevenden.

De twee hielden wel brandwonden over aan het ongeluk. Vier anderen vonden de dood. Later vertelde Goldstein dat hij een posttraumatische stressstoornis overhield aan het ongeluk.

Vriendin

Zaterdag meldde entertainmentwebsite TMZ dat de dj mogelijk weer naar de verdovende middelen had gegrepen vanwege de breuk met zijn voormalige vriendin Hayley Wood.

Goldstein zelf liet dinsdag voor het laatst van zich horen via Twitter. Hij gooide de eerste zin van het nummer 'New York, New York' van Grandmaster Flash and the Furious Five het net op. "New York, New York. Big city of dreams, but everything in New York ain't always what it seems."