HOOFDDORP - Fans van Michael Jackson hebben zaterdag in Hoofddorp op de 51e geboortedag van hun popheld een minuut stilte gehouden. Zij deden dat tijdens een telefoonverbinding met de broer van The King of Pop, Jackie Jackson.

''We hebben de familie laten weten dat wij haar steunen in deze zware tijd'', zei Mark Wittenberg van de Jackson fanclub.

Ongeveer achthonderd fans kwamen bijeen in de Hoofddorpse discotheek Imperium. Zij keken naar acts van lookalikes en luisterden naar Jacksons muziek.

Het overlijden van de popster hield hen nog steeds erg bezig. ''Elke fan heeft het gevoel dat Michael is vermoord. Ik hoop dat de onderste steen boven komt'', zei Wittenberg.

Begraven

De popster zou eigenlijk op zijn geboortedag worden begraven, maar de teraardebestelling is volgens de laatste berichten uitgesteld tot 3 september. De plechtigheid vindt plaats in het Glendale Forest Lawn Memorial Park, vlakbij Los Angeles.

In het Brabantse Best kwamen liefst 3000 tot 4000 fans bijeen bij het elf meter hoge standbeeld van Jackson op de parkeerplaats bij McDonalds.

Imitators brachten een ode aan de ster. Organisator Thijs Smits verwachtte zo'n 1000 mensen, maar het liep storm. ''Gelukkig was het goed weer, daarmee heeft Michael ons van boven geholpen.''

Video-verbinding

Bij The Ultimate Michael Jackson Tribute zou een live video-verbinding zijn met vader Joe en zus LaToya Jackson. Daarmee is uren contact geweest, maar door internetproblemen in Los Angeles mislukte dat.

De avond werd afgesloten met een gigantisch vuurwerk, het nummer Man in the Mirror en een donatie van 3000 euro aan het Ronald McDonald Kinderfonds.