AMSTERDAM - De plotselinge dood van de 16-jarige Jett Travolta is voor zijn moeder Kelly Preston nog een te gevoelig gespreksonderwerp.

De vrouw van acteur John Travolta zou eind oktober tijdens een conferentie spreken over het rouwproces, maar ze heeft zich teruggetrokken.

De 46-jarige Preston zou tijdens de California Governor's Conference for Women spreken over het rouwproces.

Het zou de eerste keer zijn dat de actrice haar mond opendoet over de dood van haar zoon. Preston heeft zich echter teruggetrokken omdat het voor haar nog te vroeg is om over Jett te praten.

Spijt

"Het spijt me. Ik dacht echt dat ik het aan kon, anders had ik geen ja gezegd", zegt Preston in een verklaring waaruit het Amerikaanse tijdschrift People citeert. "Maar ik zit nog middenin het helingsproces en het is gewoon te vroeg."

Jett Travolta stierf begin januari tijdens een vakantie. De 16-jarige, die aan de ziekte van Kawasaki leed, kreeg een toeval in de vakantiewoning van het gezin op de Bahama's.

Ook John heeft zich nog niet uitgelaten over de dood van zijn tienerzoon. Wel bedankte hij in juni zijn collega's van de film 'The taking of pelham 123' voor hun steun.