AMSTERDAM -  Kim-Lian van der Meij wil graag een tweede kindje. De zangeres, actrice, musicalster en presentatrice beviel vorig jaar van Ronja Emma.

Van der Meij wil graag een broertje of zusje voor dochterlief, maar gaat niets plannen. "Laat dat de natuur maar bepalen", zegt ze. Kim-Lian is ook na de bevalling aan het werk geweest.

Zo nam ze de hoofdrol in de musical 'Footloose' op zich en is ze weer druk bezig met haar muzikale carrière. Zondag schiet ze de video voor haar nieuwe nummer 'Not that kinda girl'.

Relativeren

Toch heeft Ronja Emma wel het een en ander veranderd in het drukke leventje van Kim-Lian. "Ik kan dingen veel beter relativeren." 

"Als iets niet goed gaat op mijn werk of zo dan had ik daar voorheen heel erg mee kunnen zitten en misschien niet van kunnen slapen. Nu is dat zo onbelangrijk, want het allermooiste en allerleukste is mijn kindje. Als het met haar maar goed gaat, de rest is dan bijzaak."

Ontdekken

Helemaal zonder slag of stoot ging het weer oppakken van haar werk voor Kim-Lian niet. "Het is mijn eerste kindje, dus de eerste paar maanden moest ik alles een beetje ontdekken. Wat houdt dit allemaal in, hoe werkt dat en hoe moet dat." 

"Op een gegeven moment had ik de routine gevonden en er vertrouwen in gekregen en sindsdien gaat het allemaal bijna vanzelf."

Natuur

Het ouderschap bevalt Kim-Lian en haar Zweedse vriend Daniël zo goed dat het stel al over gezinsuitbreiding denkt. "Ik wil heel graag meerdere kinderen, dat is geen geheim."

"Ik hoop dat er een tweede komt, maar wanneer dat moet de natuur maar bepalen. Ik ga niets plannen, maar het is welkom."