AMSTERDAM - Madonna zegt dat ze zich 'gedwongen' voelde op te komen voor zigeuners in Oost-Europa. De Queen of Pop sprak woensdag over de discriminatie van Roma tijdens haar show in Boekarest, waarna de zangeres uitgejouwd werd.

Madonna's woordvoerder legt aan de BBC uit waarom de zangeres haar mond opentrok.

"Madonna is al een tijdje op toer met een ongelofelijk goede groep Roma-musici. Zij hebben haar verteld over de discriminatie die ze in verschillende landen ervaren en Madonna vond dat ze daarbij stil moest staan tijdens haar concert", licht de woordvoerder toe.

Discriminatie

Tijdens haar show in de Roemeense hoofdstad zei de Queen of Pop dat de discriminatie tegen Roma en zigeuners in het algemeen haar 'verdrietig' maakt. "Wij geloven niet in discriminatie, wij geloven in vrijheid en gelijke rechten voor iedereen", bulderde Madonna over haar publiek van zestigduizend man.

Na de opmerking, waarbij de zangeres ook homo's en andere gediscrimineerde gemeenschappen betrok, werd Madonna uitgejouwd.

Een van de boe-roepers legt aan de BBC uit waarom hij zijn idool uitjouwde. "Wat ze vertelde leek niet juist. Wie is zij om ons de les te lezen?"