AMSTERDAM – Mischa Barton doet voor het eerst sinds haar behandeling in een psychiatrisch ziekenhuis een boekje open over de opname. “Het was net verschrikkelijke storm, alles gebeurde tegelijkertijd.”

Barton geeft in een interview met Time Out New York aan verschrikkelijke gestresst te zijn geweest in de periode voorafgaan aan haar opname.

“Eerst werden alle vier mijn verstandskiezen tegelijkertijd getrokken. Dit ging mis en ik moest terug voor nog een operatie”, aldus de 23-jarige actrice.

“Ik kon daarna geen pijnstillers nemen want ik moest naar de set voor opnames van de serie ‘The Beautiful Life’. Daarnaast moest ik ook nog eens verschrikkelijk veel reizen. Het was gewoon te veel.”

Bodem bereiken

Barton bracht, onder dwang van de politie, in juli twee weken door in een psychiatrisch ziekenhuis in Los Angeles. “Soms moet je gewoon de bodem bereiken en je heel erg gestresst voelen voordat je beter kan worden”, aldus de actrice over haar opname.

Ze geeft aan zich weer helemaal goed te voelen en vertelt dat ze nu alles onder controle heeft. Barton zegt alleen niet te kunnen benoemen wat haar precies is overkomen: “Ik weet niet of het echt een zenuwinzinking was.”

“Het was wel zwaar, maar duurde niet zo lang. Ik denk dat het vooral de pijn was. Ik heb nu echt enorm veel respect voor mensen met chronische pijn. Het kan je gek maken.”