AMSTERDAM - Gordons moeder verlaat vrijdag het ziekenhuis. Dat heeft een woordvoerder van de zanger donderdag bevestigd. Marie Heuckeroth werd woensdag opgenomen met hart- en nierproblemen.

Onduidelijk is waarom Heuckeroth het ziekenhuis mag verlaten. RTL Boulevard meldde donderdag dat Gordons moeder niet meer behandeld kan worden. De blonde zanger zou het showbizzprogramma via een sms'je op de hoogte hebben gebracht.

Gordons woordvoerder wil het nieuws niet bevestigen. Wel noemt hij Boulevards conclusie dat Heuckeroth stervende is 'voorbarig'. "We vragen de media de familie voorlopig even met rust te laten."

Buik

Heuckeroth ging woensdagochtend met haar zoon naar het ziekenhuis omdat ze al meerdere dagen last van haar buik had. Na onderzoek bleek dat ze problemen met haar aorta heeft. Artsen durfden een hartoperatie niet aan omdat de moeder van de zanger al lange tijd sukkelt met haar gezondheid.

Gordon mocht zijn moeder in eerste instantie weer naar huis brengen, maar Heuckeroth werd toch teruggeroepen naar het hospitaal. Daar werd ze opgenomen met hart- en nierproblemen.