AMSTERDAM - Rob Kamphues nadert de vijftig, maar de presentator is naar eigen zeggen nog steeds niet volwassen geworden. "Die crisis waarin je je afvraagt wat je moet doen met je leven, van die is-dit-het-nou-momenten, blijven komen", zegt hij deze week in Libelle.

Drie jaar geleden scheidde Kamphues (48) van zijn vrouw, sinds een jaar is hij fanatiek aan het autoracen; maar een midlifecrisis wil hij het niet noemen. De presentator noemt het eerder een proces van volwassen worden. "Dat is niet iets wat je op je dertigste al voor elkaar hebt."

Kamphues zegt vooral het gevoel te willen hebben dat hij leeft. "Dat uit zich in alles. Ik wil passievolle relaties, intieme gesprekken, leven op het scherp van de snede", zegt hij in het tijdschrift.

Jetsetleven

Geld drijft de presentator absoluut niet. Mede door zijn achtergrond weet Kamphues namelijk dat geld niet gelukkig maakt. "Ik probeer bewust geen jetsetleven te leiden. Mijn huis is drieënhalve ton waard en dat kan ik zelfs nog betalen als ik niet meer bij de KRO werk. Meer bezit levert levert alleen maar zorg op."

De koopzucht van collega's begrijpt hij dan ook niet. "Veel BN'ers wonen in een reservaat met elektrische hekken die opengaan voor een Porsche waarmee de bediende boodschappen doet. Get a life! Het leven is te mooi om op zo'n berg te gaan zitten."

Kamphues is vanaf 14 september te zien in 'Kamphues over de kop'. Hij werd bekend als cabaretier in Kopspijkers. Verder presenteert hij De Reünie.