AMSTERDAM - Dio mag het in zijn teksten dan over hoeren, sletjes en bitches hebben, in het echte leven is de 21-jarige rapper niet zo vrouwonvriendelijk. "In teksten zeg ik niet altijd fijne dingen, maar ik ben gek op vrouwen", zegt Dio deze week in Viva.

Dio weet inmiddels precies wat hij zoekt in een vrouw. "Ze moet humor hebben en onafhankelijk zijn. Ik wil geen vrouw die op de bank op mij zit te wachten, maar iemand die haar agenda moet checken om af te kunnen spreken", zegt hij in het tijdschrift.

De rapper zegt het belangrijk te vinden dat een vrouw op haar eigen benen staat. "Zelfstandige vrouwen zijn heel interessant en sexy."

Korte rokjes

Het cliché dat rappers slechts op sexy geklede vrouwen vallen, gaat voor Dio niet op. "Té korte rokjes en té hoge hakken zijn leuk voor af en toe, maar ik vind het al snel 'too much'. Geef mij maar een vrouw op sneakers."

Hoewel de muzikant niet vies is van vrouwen, zal hij niet zo snel iets met een fan beginnen. "Ik mag graag naar ze kijken, maar met groupiegedrag heb ik niks."