AMSTERDAM - Het Amerikaanse muziektijdschrift Billboard heeft Beyoncé Knowles uitgeroepen tot 'vrouw van het jaar'. Volgens het blad heeft de zangeres de muziekindustrie weten te inspireren met haar gigantische succes."

Het laatste album van Beyoncé bereikte in de VS de eerste positie en ook wordt de zangeres vaak geroemd om de invloed die ze heeft op de hedendaagse popcultuur. Op 2 oktober zal de popster haar award ophalen tijdens een gala-avond in New York.

"Beyoncé heeft met haar unieke stijl en zakeninzicht wereldwijd veel vrouwen kunnen inspireren. Ze is multigetalenteerd", aldus de eindredacteur van Billboard.

Voedselbank

Naast het feit dat Beyoncé prachtig kan zingen, doet ze ook nog eens veel goeds voor haar medemens. Tijdens haar wereldtournee hielp ze maaltijden uitdelen bij de voedselbank, en ook gaf ze 2500 concertkaartjes weg aan families in Detroit die door de economische crisis waren getroffen.

Beyoncé, die getrouwd is met rapper en producer Jay-Z, is genomineerd voor negen MTV Music Video Awards. Op 13 september wordt bekend of de zangeres een award in de wacht heeft gesleept.

Beyoncé 'vrouw van het jaar'