AMSTERDAM - Ex-geliefden Patricia Paay en Adam Curry staan zondag oog in oog bij de modeshow van ontwerper Paul Schulten.

De dochter van het stel, dat eind mei bekendmaakte te gaan scheiden, loopt mee. De ex-geliefden zullen echter niet naast elkaar zitten.

Drie maanden geleden verliet Adam Patricia voor Micky Hoogendijk. Adam en Micky hadden elkaar zes weken eerder leren kennen en de ondernemer was zo onder de indruk van het blonde ex-model dat hij na een huwelijk van twintig jaar een punt achter zijn relatie met Patricia zette.

Mailen

Sindsdien hebben de twee ex-geliefden nauwelijks contact met elkaar gehad. "We mailen en sms'en soms", zei Patricia dinsdag in SBS Shownieuws.

"Meer niet. Ik heb geen idee hoe het met Adam gaat. Ik hoop dat het goed met hem gaat en dat hij de juiste keuze heeft gemaakt."

Modeshow

Voor het tweede jaar op rij loopt dochter Christina mee in de modeshow van ontwerper Paul Schulten.

Lang was het de vraag of Adam en Patricia beiden bij de show zouden zijn. Dinsdag maakte Patricia duidelijk dat zij en Adam allebei hun dochter zullen steunen.

Moeite

"Het gaat stukken beter met haar", zei de zangeres en presentatrice over haar 19-jarige dochter.

"Ze heeft er heel veel moeite mee gehad en was erg teleurgesteld in haar vader. Christina was ook heel boos, op ons allebei. Ze kon niet begrijpen dat ik er zo snel overheen kon stappen."

Scheiding

Adam zou Patricia gevraagd hebben of hij zondag naast haar mag komen zitten. "Dat mag hij niet", zei Patricia resoluut, die tussen neus en lippen door liet weten dat de scheiding nog niet rond is. "Dat heeft hij nog niet verdiend." Micky woont de modeshow volgens Patricia niet bij.