AMSTERDAM - De inbraak van zondag heeft er niet alleen bij Lindsay Lohan diep ingehakt. Ook haar buren hebben schoon genoeg van de inbraken en eisen dat de actrice uit de buurt vertrekt.

Ze zijn de paparazzi en dieven beu, meldt entertainmentwebsite Radar Online.

"Dit is een erg rustige buurt en er zijn geen inbraken geweest, behalve in Lindsay Lohans woning", zegt een buurtbewoner. Het huis van de 23-jarige actrice was in drie maanden twee keer doelwit van dieven.

In mei werden twee mannen afgeschrikt door het inbraakalarm, zondag gingen de dieven ervan door met de inhoud van een kluis en andere waardevolle spullen.

Nachtmerrie

Sommige buurtbewoners willen dat Lindsay haar woning in Hollywood verlaat. "Sinds ze hier in november is komen wonen is het hier een nachtmerrie. De paparazzi parkeren op onze opritten en gaan op haar zitten wachten."

De actrice is het volgens haar moeder Dina roerend eens met haar buren. Volgens Dina is Lindsay al een tijdje op zoek naar een ander, veiliger onderkomen.

Woongemeenschap

"Ik heb niets tegen haar, maar ze moet een woning in een beveiligde woongemeenschap gaan zoeken. Hier heeft iedereen zijn buik vol van de situatie, het zou beter zijn als ze beveiliging bij de poort zou hebben", zegt een meedenkende buurtbewoner.

De hippe buurt waar Lindsay woont is geliefd bij sterren, ook acteurs Ryan Gosling en Vince Vaughn hebben er een stulpje.