AMSTERDAM - Cameron Diaz draait al heel wat jaartjes mee in Hollywood. De actrice vindt het leuk om ouder te worden, maar na in zo’n dertig films te hebben gespeeld mist de 36-jarige Diaz toch haar kinderlijke enthousiasme.

"Ik mis die onbevangenheid, die jeugdige onschuld, en ja, misschien de naïviteit die ik toen had", zo zegt ze in een interview met tijdschrift Grazia. “Dat haast kinderlijke enthousiasme waarmee ik Hollywood altijd benaderde.”

Toch heeft het voor Diaz ook voordelen om al wat langer in de filmindustrie te zitten. "Ik weet nu beter hoe het leven in elkaar steekt. Ik ben nu wat rustiger. Wat bewuster."

Leukemie

De actrice staat vooral bekend om haar vele rollen in romantische komedies, maar binnenkort is Diaz ook met een serieuze film op het witte doek te zien. In ‘My Sisters Keeper’ speelt ze de moeder van een meisje met terminale leukemie.

"Ik heb de rol niet aangenomen om heel misschien een Oscarnominatie binnen te slepen. Ik wilde gewoon samen met de regisseur dit emotionele en aangrijpende verhaal vertellen."

Kaal

In de film scheert Diaz haar hoofd kaal uit solidariteit met haar dochter, maar in die scènes maakte ze gebruik van een zogeheten 'bald cap'. "Maar Sofia Vassilieva, die mijn dochter speelt, scheert haar hoofd wel echt kaal. Dat moet een enorme opoffering zijn geweest, zeker als je zestien bent. Daarvoor had ze prachtig dik en lang haar."

Vassilieva liet voor de film zelfs haar wenkbrauwen en wimpers weghalen. "Wat een toewijding! Daar heb ik bewondering voor. Ik vond één dag met mijn kale kop al verschrikkelijk."