LOS ANGELES - De advocaat van arts Conrad Murray, Ed Chernoff, noemt de beschuldigingen aan het adres van zijn cliënt voor een groot deel 'politietheorie'. Dat zei hij in een verklaring die de Amerikaanse website TMZ.com heeft gepubliceerd.

Murray wordt ervan beschuldigd Michael Jackson een fatale overdosis van het krachtige narcosemiddel propofol te hebben toegediend.

''Veel van wat er staat in de documenten is feitelijk, maar helaas is ook veel politietheorie. Het meest opmerkelijke is nog wel dat de tijdlijn die de autoriteiten hebben vrijgegeven, in tegenstelling tot wat er in de documenten stond niet is gemaakt met door Murray aangeleverde informatie."

"Dr. Murray heeft de onderzoekers nooit gezegd dat hij Michael Jackson om 11.00 uur 's ochtends niet ademend aantrof. Hij heeft ook nooit gezegd dat hij tien minuten wachtte voordat hij de kamer uitging om te bellen voor hulp.''

De popster overleed 25 juni aan een hartstilstand. Maandag werd bekend dat Jackson daadwerkelijk aan een overdosis propofol is gestorven.