AMSTERDAM - Christina Applegate heeft een koe gemolken in Nederland. Dat vertelde de Amerikaanse ster in de tv-show van David Letterman.

Applegate was voor een week in Nederland om daar de familie van haar vriend te bezoeken. Haar geliefde, Martijn LeNoble vroeg wat ze graag wilde doen.

Bij de actrice doemde een zeer romantisch beeld op over hoe ze in Nederland een koe zou melken 'met een jurk, vlechten in het haar en omringd door tulpen'.

De familie van haar geliefde was zo aardig om dit daadwerkelijk te regelen. Maar toen de ster in haar 'melkmeisjes'-outfit aankwam moest ze tot grote schrik meteen een papieren overal aan.

"In plaats van in een bloemenweide, zat ik ook nog eens in een stal vol met drek", voegde de ster er aan toe. "De familie kon maar niet ophouden met lachen".

Dom blondje

De 38-jarige ster is het meest bekend van haar rol in de tv-serie Married …with Children. Hier vertolkte ze de rol van de naïeve Kelly Bundy die vaak wordt getypeerd als het domme blondje. Voor het laatst was Applegate te zien in de tv-serie Samantha Who?. Deze serie werd in Nederland uitgezonden door Net 5.

Martijn LeNoble is een uit Nederland afkomstige basgitarist, die in 1998 naar de Verenigde Staten is vertrokken. Hij heeft gespeeld in bands als Porno for Pyros, The Cult, Thelonious Monster en Jane's Addiction. Momenteel werkt hij aan een solo-album.