AMSTERDAM - Jazzpianist en -zanger Jamie Cullum en model Sophie Dahl hebben een trouwdatum geprikt. De tortelduifjes geven elkaar in juli het jawoord, meldt de Britse krant The Daily Mail zondag.

Cullum en Dahl verloofden zich in maart. Zij waren eigenlijk van plan in januari te trouwen, maar het drukke schema van de zanger gooide roet in het eten.

In november moet de nieuwe plaat van de 30-jarige Cullum verschijnen. Na de release van 'The pursuit' gaat de jazzpianist en -zanger op tournee.

Terwijl Cullum zich op zijn carrière stort, plant Dahl de bruiloft. De 31-jarige kleindochter van schrijver Roald Dahl wordt bijgestaan door haar moeder. "Ze zijn van plan Bentleys te huren voor de gasten", weet een bron, "en ze willen een luxe receptie houden".

Luxe villa

De bruiloft zal waarschijnlijk plaatsvinden op het Engelse landgoed Hertfordshire. De aanstaande bruid heeft haar oog laten vallen op een luxe villa op het landgoed van bijna 90 duizend vierkante meter.

Het aanstaande echtpaar leerde elkaar twee jaar geleden kennen en woont inmiddels samen in West Londen.

Cullum scoorde in 2004 een hit met 'Everlasting love'. Ook 'Get your way' en 'Mind trick' bereikten de Nederlandse hitlijsten. Dahl maakte furore als model en heeft drie boeken op haar naam staan.