AMSTERDAM - De naaktfoto's waarvoor Vanessa Williams bijna dertig jaar geleden poseerde, blijven de actrice achtervolgen. Dit keer zijn de negatieven te koop aangeboden op veilingsite eBay.

De kiekjes kostten Williams in 1984 haar Miss America-titel.

De 46-jarige actrice was in de jaren tachtig de eerste Afro-Amerikaanse vrouw die zich de mooiste van de Verenigde Staten mocht noemen. Ze verloor de titel toen de naaktfoto's in Penthouse opdoken.

Volgens entertainmentwebsite Radar online verkocht fotograaf Tom Chiapel de kiekjes. Williams werkte in de jaren tachtig voor Chiapel. Hij haalde haar twee jaar voor de schoonheidswedstrijd over naakt te poseren.

De 156 negatieven die op eBay aangeboden worden, zijn volgens de aanbieder van de originele fotoshoot. De kiekjes moeten voor grof geld van eigenaar wisselen, het bieden start bij tweehonderdduizend dollar, ofwel bijna 140 duizend euro.

Gouden keeltje

Ondanks het verliezen van de Miss America-titel brak Williams door als actrice en zangeres. Sinds de jaren tachtig duikt ze geregeld op in films en tv-series.

Met nummers als 'Save the best for last' en de Pocahontas-titelsong 'Colors of the wind' bewees ze een gouden keeltje te hebben. Sinds 2006 vertolkt Williams de rol van Wilhelmina Slator in Ugly Betty. De tv-serie wordt in Nederland uitgezonden door Net 5.