AMSTERDAM - Milla Jovovich is zaterdag voor de derde keer in het huwelijksbootje gestapt. De 33-jarige 'Resident evil'-actrice, die ook als model furore maakte, trouwde met de Britse filmproducent Paul Anderson.

De ceremonie vond plaats in Beverly Hills, in de achtertuin van het stel. De bruid ontwierp haar jurk zelf, weet het blad People.

In haar korte, witte jurk liep Jovovich richting het altaar. Haar loshangende haren waren versierd met rode bloemen, schrijft het Amerikaanse Us Weekly. De bruidegom droeg een beige pak.

Rond 17.30 uur ging de twintig minuten durende ceremonie van start. Na het uitwisselen van het jawoord en achttien karaats gouden ringen bezegelden Jovovich en Anderson hun huwelijk met een zoen.

De kus was goed voor een driewerf hoera van de gasten, onder wie Grey's Anatomy-acteur Patrick Dempsey.

Na de plechtigheden ging het mes in de witte, vier verdiepingen hoge bruidstaart. Het gebak was versierd met een grote strik. Onder begeleiding van Cubaanse muziek ontving het kersverse bruidspaar de felicitaties van hun gasten.

Verloving

Jovovich en de 44-jarige Anderson leerden elkaar in 2002 kennen. De actrice speelde de hoofdrol in 'Resident evil', een film die door Anderson werd geregisseerd.

Aan het huwelijk ging een verloving van zes jaar vooraf. Twintig maanden geleden kwam dochter Ever Gabo ter wereld.

Eerdere huwelijken

Twee keer eerder beloofde Jovovich eeuwige trouw. Als 16-jarige stapte ze met acteur Shawn Andrews in het huwelijksbootje.

Twee maanden na de trouwerij werd het huwelijk ongeldig verklaard. In 1997 trouwde ze met Luc Besson, die de film 'The fifth element' regisseerde waarin zij speelde. Dat huwelijk strandde in 1999.