AMSTERDAM - Het leven van Hugh Hefner bestaat blijkbaar niet alleen uit rozengeur en maneschijn. Zijn vrouw Kimberly Conrad sleept hem voor de rechter en eist meer dan vijf miljoen dollar van de Playboy-oprichter.

Dat maakte entertainmentwebsite TMZ zaterdag bekend. Onduidelijk is waar ze dit bedrag op baseert.

De blonde Conrad stapte in 1989 met Hefner in het huwelijksbootje. Negen jaar laten ging het stel uit elkaar, maar officieel zijn ze nog altijd in de echt verbonden.

Kimberly bleef na de breuk wonen in het miljoenenpand, dat vlak naast Playboy Mansion ligt. Hier woonde ze tien jaar met de twee zoons van haar en Hefner.

Verkocht

Deze ongebruikelijke constructie verliep goed. Totdat de 85-jarige Hefner het miljoenenpand verkocht. Naar verluidt heeft hij dit gedaan vanwege de financiële recessie, en omdat zijn twee zoons uit huis trokken om te studeren.

Volgens de Britse krant The Times heeft het pand achttien miljoen dollar opgebracht. Zijn voormalige liefde en playmate krijgt negen maanden om haar spullen te pakken en te vertrekken.

Hefner maakte in de jaren vijftig naam door korte verhalen van Ian Fleming en Vladimir Nabokov in Plaboy te publiceren, naast de foto's van schaars geklede en wulpse vrouwen.

Na de breuk met zijn vrouw heeft Hefner de Playboy Mansion betrokken. Hier woont hij samen met onder anderen zijn drie blonde vriendinnen.

Het enerverende leven van het Playboy-boegbeeld wordt geëtaleerd in zijn reality tv-show The Girls Next Door.