BOISE - Acteur Tom Hanks en zijn vrouw Rita Wilson hebben hun juridische kruistocht tegen een aannemersbedrijf vrijdag voor het hooggerechtshof van de staat Idaho gebracht.

De 'rechtbanksoap' begon negen jaar geleden toen het stel ruzie kreeg met het bedrijf over de kwaliteit van een opgeleverde villa, meldden Amerikaanse media zaterdag.

Aannemersbedrijf Storey Construction bouwde in 2000 een villa voor de acteur in het dorpje Ketchum.

Lek

Hanks stelde naderhand niet gecharmeerd te zijn van het lekkende dak en de vele andere mankementen aan zijn nieuwe stulpje en weigerde te betalen. Dat was het startschot voor een serie juridische vorderingen en tegenvorderingen.

Een eerste rechtszaak viel in 2004 uit in het voordeel van de aannemers. Hanks en zijn vrouw moesten van de rechter circa 1.85 miljoen dollar ophoesten om het bedrijf schadeloos te stellen.

Het acteurskoppel liet het er niet bij zitten en sleepte het aannemersbedrijf in 2007 opnieuw voor de rechter.

Wraak

Volgens het constructiebedrijf zon het duo op wraak voor hun eerste juridische nederlaag en stapte prompt zelf weer naar de rechtbank om de rechtmatigheid van de nieuwe aanklacht aan te vechten.

Hanks en Wilson vingen opnieuw bot bij de rechter en besloten door te vechten voor het hooggerechtshof. De uitspraak wordt over enkele maanden verwacht.