LOS ANGELES - Een Amerikaanse deelnemer aan een realityshow is op de vlucht geslagen na de moord op een model met wie hij een relatie had. De politie vermoedt dat hij verantwoordelijk is voor die moord, lieten opsporingsautoriteiten vrijdag weten.

Slachtoffer is het 28-jarige model Jasmine Fiore. Haar verminkte lichaam werd gevonden in een koffer die in een afvalcontainer was gegooid. Ze is gewurgd en daarna zijn haar tanden en nagels verwijderd. Vermoedelijk was dat een poging haar identificatie te bemoeilijken.

Fiore had een relatie met realityster Ryan Alexander Jenkins (32). Hij deed in het verleden mee aan het programma Megan Wants a Millionaire, uitgezonden door MTV-zender VH1. In die show kon een vrouw kiezen uit rijke, vrijgezelle mannen.

Bankier Jenkins deed mee en kreeg uiteindelijk een relatie met het model. Zij zouden zelfs in Las Vegas zijn getrouwd, maar het boterbriefje zou al snel zijn verscheurd.

Vermist

Jenkins heeft Fiore zelf bij de politie als vermist opgegeven, maar daarna verdween hij van de aardbodem. De autoriteiten vermoeden dat hij de grens met Canada is overgestoken.